Ar kepate duoną namuose? Tai visai ne taip sudėtinga kaip atrodo ir tam nereikia ypatingos krosnies. Išsikepsite tiesiog orkaitėje. Išbandykite šią kefyrinę duoną, nepasigailėsite ;)
Kefyrinė duona – naminė duona per valandą
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 500 g kvietinių miltų pilno grūdo
- 400 ml kefyro
- 1 a. š. druskos
- 0,5 a. š. sodos nenugesintos
Paruošimas
- Sodą užpilame 50 – 100 ml kefyro ir padedame į šoną.
- Į dubenį suberiame miltus, druską, supilame kefyrą ir gerai išmaišome maišytuvu (mikseriu).
- Į gautą masę gražiai įmaišome sodą su kefyru.
- Tešlą sudedame į skardą ir kepame orkaitėje, pasirinkę programą „Maža drėgmė“, +175C laipsnių karštyje apie 40 minučių. Įprastoje orkaitėje galioja tas pats gamybos procesas – kepimo indą su tešla pašauname įiki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 40–50 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 98kcal (5%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 4gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 3mgNatris: 159mgKalis: 91mg (5%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 41µg (5%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas D: 8µg (160%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 34mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 11µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 34mg (9%)Fosforas: 89mg (13%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Raminta
Sveiki.Dėkui už receptą.Viskas gerai pavyko .Labai skanu. Bandysiu su ruginiais miltais kepti .
Jau du kartus kepu šia duona, pailginu kepimo laiką, kišu pagaliuką, kuris kaip ir islenda sausas, bet vidus vis tiek lieka neiskepęs:( pasiduoti nenoriu, tad ieškau priežasties ir sprendimo:) gal nemanote kodel taip yra? Gal ne ta orkaites funkcija? Kažko per daug? Ačiū
Dauguma patiekalų rezultatų priklauso nuo individualių dalykų: orkaitės bei jos funkcijų, indų, kuriuose vyksta procesai ir kt. Patartume kepti orkaitėje įjungus ventiliatoriaus funkciją arba dar pasižiūrėti gal būt jūsų kepimo indas yra storomis sienelėmis, tuomet reikėtų pailginti kepimo laiką, o gal būt kažkokios priežastys, kurių mes nenumatome. Ačiū, kad bandote pagal šiuos receptus ir lauksime kitų jūsų atsiliepimų.
Sveiki, o duona viduje gaunasi kokios tekstūros? Man gavosi tokia tanki ir drėgnoka, nors ir ilgiau kepiau nei recepte, nes smeigtuku tikrinant vis kibdavo prie jo. Kepiau su viso grūdo ruginiais miltais , nelabai tepakilo, galvoju, kur kažką ne taip padariau 🤔
Ruginiai miltai yra šiek tiek „sunkesni“. Gaminant su jais, duoną pakepame šiek tiek ilgiau negu su kvietiniais. Tai priklauso ir nuo indo, ir orkaitės savybių. Ačiū už pastebėjimus, būtų smagu jeigu parašytumėte kaip sekėsi pagal mūsų patarimus.
O kodel man gavosi biri mase? :((( net pyliau daugiau kefyro, bet visiskao biri, net nesuvokiu kaip i skarda sudeti 😅
Gal per daug skysčio, turi lipdytis kaip kotletukai?
O gal jūs keptus grikius naudojote?
Labai skani duonelė, į masę dar dėjau saulėgrąžų , moliūgo sėklų, šiek tiek kmynų ir kanapių sėklų, ačiū
Puiki duonelė iškepė! :) Naudojau 100g grikių ir 400g speltos miltų. Kažin su kokiais dar, ypač beglitiminiais miltais pavyktų šita duona?
Laaabai visiems patiko, tik kefyro pyliau daugiau. Moliūgų ir saulėgrąžų sėklų įbėriau 1stiklinę (po pusę stiklinės), bet galėjau ir daugiau. Miltai viso grūdo ruginiai, kefyras gyvas.
smagu, kad pasidalinate :) auksime ir daugiau komentarų