Ar kepate duoną namuose? Tai visai ne taip sudėtinga kaip atrodo ir tam nereikia ypatingos krosnies. Išsikepsite tiesiog orkaitėje. Išbandykite šią kefyrinę duoną, nepasigailėsite ;)
Kefyrinė duona – naminė duona per valandą recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.928 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Pietums, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 20 porcijos
Porcijoje 98 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g kvietinių miltų pilno grūdo
  • 400 ml kefyro
  • 1 a. š. druskos
  • 0,5 a. š. sodos nenugesintos

Paruošimas
 

  • Sodą užpilame 50 – 100 ml kefyro ir padedame į šoną.
  • Į dubenį suberiame miltus, druską, supilame kefyrą ir gerai išmaišome maišytuvu (mikseriu).
  • Į gautą masę gražiai įmaišome sodą su kefyru.
  • Tešlą sudedame į skardą ir kepame orkaitėje, pasirinkę programą „Maža drėgmė“, +175C laipsnių karštyje apie 40 minučių.
    Įprastoje orkaitėje galioja tas pats gamybos procesas – kepimo indą su tešla pašauname įiki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 40–50 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 98kcal (5%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 4gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 3mgNatris: 159mgKalis: 91mg (5%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 41µg (5%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas D: 8µg (160%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 34mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 11µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 34mg (9%)Fosforas: 89mg (13%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Pusryčiams
Dieta: Diabetui
Gaminimo būdas: Garai, Orkaitėje
Nuotraukos autorė: Raminta
4 43 votes
Patiko? Įvertinkite!