Porcijų kiekis: 1, kcal 49
Orkaitėje keptas baklažanas – sudėtinės dalys:
100 g Baklažano
80 g Pomidoro
10 g Svogūno
5 g Česnako
5 g Kalendos šakelės arba petražolių
5 g Citrinos sulčių
Orkaitėje keptas baklažanas – gaminimo žingsniai:
1. Nuplauname baklažaną
2. Įkaitiname orkaitę iki  200C  pašauname baklažaną ir kepame 30-40 minučių, priklausomai nuo dydžio ir šviežumo.
3. Ištraukiame baklažaną lengvai nusilups odelė.
4. Nuluptą baklažano masę sutriname su šakute, paskaniname smulkiai pjaustytu pomidoru, svogūnu, česnaku, kalendros šakele arba petražolėmis ir pašlakstome citrinos sultimis. Proporcijos pagal skonį:)
Galima valgyti karštą ir šiltą, kaip atskirą patiekalą ar derinti su kitais. Keptas baklažanas puikiai dera (pasirinktinai) su:
– keptu varškės sūriu,
– tofu (sojos pieno sūriu),
– grūdų koše.
Skanaus:)