Kepti obuoliai – puikus desertas! Be to, kepti obuoliai gali būti net naudingi sveikatai – jie palengvina užkimimą. Tad, jei norite išmėginti jų gydomąsias savybes, siūlome Jums nesudėtingą keptų obuolių receptą. Atminkite, kad tai vis dėlto desertas ir nereikėtų šiuo patiekalu piktnaudžiauti:) Be to, kepti obuoliai nepakeičia šviežių vaisių.

Prie keptų obuolių tinka vanilinis padažas. Beje, kol kas dar nėra aišku, kodėl kepti obuoliai padeda  palengvinti užkimimą. Mokslininkai spėlioja, kad obuolių kepimo metu išsiskiria enzimai (natūralūs fermentai), kurie padeda balso stygoms. Kepti obuoliai taip pat yra geresnis vaistas nuo peršalimo nei karštas pienas su medumi, kuris gali sukelti gleivių susidarymą ant kvėpavimo takų.

Porcijų kiekis: 1, kcal 212

Kepti obuoliai – sudėtinės dalys:

100 g rūgščių obuolių (pvz., obuoliai „Boskoop“)
10 g maltų lazdyno riešutų
8 g razinų
10 g klevų sirupo
2 g vanilės
5 g lydyto sviesto
3 valg. šaukštų vandens

Kepti obuoliai – gaminimas:

Nuplaukite obuolius ir išpjaukite sėklalizdžius. Obuolio šerdyje padarykite skylę. Įdarui sumaišykite maltus lazdyno riešutus, razinas, klevų sirupą ir kokį nors (anyžių, cinamoną arba vanilę) prieskonį pagal skonį. Įdarykite obuolius paruoštu įdaru. Sustatykite juos į kepimo formą, į kiekvieną obuolį įdėkite šiek tiek sviesto ir apšlakstykite vandeniu.
Obuolius kepkite 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

 
www.sveikiproduktai.lt