Užtepėlės gali būti ne tik pirktinės, be tik varškės, bet ir sveikesnės bei mažiau kaloringos daržovių. Baklažano tekstūra puikiai tinka gaminti užtepams.
Kcal – 82

Baklažano užtepėlė – sudėtinės dalys:
1 baklažanas
100 g pomidoro
0,5 svogūno
Kalendros arba petražolių žalumynų arba džiovintų žiupsnelis
1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
Gabalėlio čili pipiro (nebūtina)
Baklažano užtepėlė – gaminimo žingsniai:
1. Įkaitiname orkaitę iki 200C ir kepame nuplautą baklažaną 30-40 min.
2. Išėmę baklažaną, nulupame jo odą. Nuluptą baklažaną sutriname šakute ir paskaniname smulkiai pjaustytais pomidoru, svogūnu, česnaku, kalendra (arba petražolėmis) ir citrinos sultimis. Galima paskaninti ir čili pipiru.
Puikiai dera su keptu varškės sūriu, ant naminės duonos ar pagardinti rytinę košę.
 
Skanaus linki recepto autorė – Valentina B.