Sudėtinės dalys:
2 raudonos paprikos
2 geltonos paprikos
2 žalios paprikos
500 g. prinokusių, kietų pomidorų
3 skiltelės česnako
svogūnas supjaustytas juostelėmis (nebūtina)
2 v.š. šalto spaudimo alyvų aliejaus
2 mažos skiltelės čiobrelio
4 baziliko lapai
ką tik sumaltų juodųjų pipirų
druska
Gaminimo žingsniai:
1. Nuplautas, nesmulkintas paprikos ankštis padėti po grilio (kepintuvės) kaitinimo spirale arba skrudinti orkaitėje, įjungus kaitinimą iš viršaus, kol jų
odelėje pasirodys rudų dėmių.
2. Ankštis išimti, sudėti į dubenį, uždengti rankšluosčiu ir, kai tik ankštys atauš, iškart nulupti odelę.
3. Paprikas susmulkinti, išimti sėklas ir pertvarėles, o minkštimą supjaustyti keturkampiais.
4. Pomidorus trumpai panardinti į verdantį vandenį, tuomet nulupti odeles, pomidorus supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklytes, nuimti kotų galiukus
ir išspausti truputį skysčio.
5. Nulupti česnako odelę, česnaką sugrūsti.
6. Pakaitinti 2 v. šaukštus alyvų aliejaus, sudėti paruoštąsias daržoves kartu su česnakais, čiobreliais ir baziliku. 8-10 min. šutinti (dažnokai pavartant).
Tačiau daržovės neturi iširti.
7. Pasūdyti, pagardinti pipirais, ataušinti iki kambario temperatūros ir galiausiai pašlakstyti geru alyvų aliejumi.
Skanaus!
Šaltinis : knyga “Daržovių valgiai”