Daržovių bokštelių sudėtinės dalys:
1 vidutinės cukinijos
1 baklažano
1-2 pomidorų
40 gr fermentinio sūrio (porcijai)
1-2 šaukštų grietinės
1-2 skiltelių česnako
Mėgstamų prieskonių
Maistinės medžiagos:
Baltymai 13,92
Riebalai 15,89
Angliavandeniai 17,02
Kcal – 260
Daržovių bokštelių gaminimo žingsniai:
1. Cukiniją, baklažaną ir pomidorus supjaustome riekelėmis.
2. Į kepimo indą sudedame pjaustytas daržoves vieną ant kitos – apačioje cukinija, baklažanas, pomidoras.
3. Sutarkuojame fermentinį sūrį ir sumaišome su grietine, smulkintu česnaku bei mėgstamais prieskoniais.
4. Gauta mase padengiame daržovių bokštelių viršūnes.
5. Kepame 200 C, kol daržovės suminkštės.
Karštą patiekalą valgome su bulvėmis, virtomis su lupenomis, o šaltą – su bemiele pilno grūdo duona.
Skanaus linki recepto autorė – Rita T.
Keptų daržovių bokšteliai
Pasidalinkite!
Subscribe
Prisijungti
0 komentarai
naujausi