Europos Sąjungoje visi kiaušiniai turi būti ženklinami specialiu kodu, kuris nusako, kokiomis sąlygomis buvo auginama ir laikoma dedeklė višta.

Kodą sudaro skaičius, dvi raidės ir dar penki skaičiai. Kartais ant kiaušinio  būna nurodytas vartojimo terminas, paukštyno pavadinimas.
Svarbiausias yra pirmasis skaičius, kuris nurodo, kokiomis sąlygomis buvo auginamas paukštis, t.y. ar ankštame narve, ar „laisvas“ paukštyno patalpose, ar ekologiškomis sąlygomis. Kiekvienas auginimo metodas turi savo numerį: 0,1, 2 arba 3.

Po skaičiais yra raidės, nusakančios šalį, kurioje augo vištos, pvz., LT, LV ir t.t. Tolimesni penki skaitmenys – paukštyno registracijos numeris.

Kiaušinis pažymėtas skaičiumi „3“ reiškia, kad višta yra laikoma fabrikiniame narvelyje. Tai yra maždaug A4 formato popieriaus lapo dydžio narvas. Per visą savo gyvenimą ši višta nei karto nemato saulės. Ji gyvena maždaug 1 metus, nors paprastai vištos gyvena maždaug 10-15 m. Šioms vištoms atliekama labai skausminga procedūra – nukarpomi snapai. Saugant jas nuo ligų, nuolat šeriamos įvairiais antibiotikais, kurie, žinoma, vėliau patenka ir į mūsų organizmą.

Skaitmuo „2“ reiškia, kad višta yra laikoma uždaroje patalpoje paukštynuose, fermose ant kraiko. Jos gali laisvai vaikščioti, o tai reiškia dvigubai didesnį dėslumą nei laikomų narveliuose vištos.

Kiaušiniai pažymėti „1“ – naminių arba dar kitaip vadinamų skiedrinių vištų kiaušiniai. Jos bėgioja lauke, lesa žolę, grūdus, sliekus. Tai lyg sodyboje ar gamtoje laikomos vištos. Deja, Lietuvoje kol kas tokių paukštynų nėra.

Kiaušiniai pažymėti „0“ nurodo, kad vištos buvo laikomos ir auginamos ekologiškai. Šios vištos šiltuoju metų laiku laikomos lauke, lesa žolę. Jos negali gyventi uždaroje patalpoje – nugaišta. Paprastai šių vištų kiaušiniai būna dideli, skanūs ir sveiki, kadangi šioms vištoms yra užtikrinamos pačios geriausios gyvenimo sąlygos.

Kiaušinio dydis jo lukšto stiprumui neturi jokios reikšmės. Baltųjų kiaušinių trynys yra truputį didesnis, tačiau jų lukštas yra silpnesnis bei trapesnis nei rudųjų.

Kiaušinių šviežumą galite patikrinti įmetę virtą kiaušinį į vandenį su druska. Jeigu kiaušinis guli ant dugno – jis šviežias, jei jis vandenyje laikosi vertikaliai – jis padėtas prieš kelias dienas, jei plaukioja vandenyje, tai jis jau kelių savaičių, jei iškyla į paviršių – jis kelių mėnesių.