Porcijų kiekis 1, Kcal 305
Apie kinva (bolivinė balanda) jau kalbėta ne kartą. Ji – nereali. Jei vadovaujatės 4 skirtingų dienų taisykle, Jums košių, kruopų įvairovė turėtų būti aktualu.
4 skirtingų dienų taisyklė: kasdien valgome skirtingas kruopas ar košes bei skirtingus užkandžius. Kam? Tam, kad gauti kuo didesnę maisto įvairovę. Kuo įvairiau – tuo geriau ir skonio receptoriukams ir organizmui, kuris išalkęs vitaminų, mineralų ir kitų gerų dalykėlių.
Tai va, šiandien po sporto nusprendžiau pasimėgauti bolivine balanda (kinva).
Prireikė:
70g kinvos
70 g pomidoro (1 vid. dydžio pomidoras)
70 g ridikų (2-3 vnt.)
10 g saulėgrąžų daigų (maža saujelė)
žiupsnelis “Santamaria” persilado prieskonių
Kaip jas pasiruošiau ?
- Iš vakaro užmerkiau kruopelytes.
- Ryte jas šiek tiek paviriau.
- Susipjausčiau ingredientus.
- Pabarsčiau prieskoniukais ir vuolia, kinva jau sproginėja mano burnoje :)
Su skaniausiais linkėjimais,
Rojaus daržo sodininkė Lilė :)
Eisiu ieskoti kinvos net nezinau kaip atrodo.gal kas patars kaip prisiauginti saulegrazu daigu?
Sveiki,
apie daiginimą čia: http://sulieknek-lt.preview-domain.com/?s=daiginimas&filter_cat%5B%5D=1&filter_cat%5B%5D=3
Kinva yra bolivinė balanda. Jos yra visuose sveikų produktų parduotuvėse ir didelėse maisto prekių parduotuvėse.
Maximoje. ar turgelyje perku nekepintu saulegrazu su lukstu,parai pamerkiu , po paros perplaunu ir sypilu i inda su skylutem ir pridengiu audeklu kad neisdziutu seklytes kasdien perplaunu vandeniu kol seklutes isleidzia baltas uodegeles,tada i skardelias is folijos yra maximoje sudedu zeme 2cm ir art virsaus pripilu seklyciu,sudedu viena skardele ant kitos is paslegiu kruva knygu.Kiekviena diena reikia palaistyti kai seklytes suleidzia saknytes i zeme ir atsiranda zalios galvytes jas isdestau ant palanges kus silta ir sviesu laistau ir skanaus.Vaikučiai labai megsta vienus skabo,o as kaip garnyra ar i salotas.Uzauga greitai Skanaus