8-10 porcijų
Bulvių pyragas – sudėtinės dalys:
900 g žaliojo kopūsto
180 g svogūno
500 g bulvių
250 g varškės arba sūrio
Druskos arba pipirų (pagal skonį)
Alyvuogių aliejaus
Bulvių pyragas  – gaminimo žingsniai:
            1.Įkaitinkite orkaitę iki 160 C

  1. Į didelį puodą įpilame vandens ir jį pasūdome, pradedame virti iki, kol vanduo užvirs;
  2. Nuo kopūsto atsargiai atskiriame lapus (reikia apie 10 lapų), kopūsto branduolį – pašaliname;
  3. Kopūsto lapus sudedame į verdantį vandenį ir verdame apie 3 minutes, tuomet juos nusausiname;
  4. Kepimo skardą (išmatavimai: 20-26 cm) patepame alyvuogių aliejumi;
  5. Išklojame kopūstų lapais visą skardą, kad nebūtų tarpų ir pasiliekame apie 2-3 lapus – jų reikės vėliau;
  6. Pabarstome druska ir pipirais kopūstų lapus, esančius skardoje;
  7. Svogūnus supjaustome plonais griežinėliais, bulves nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais;
  8. Pradedame sluoksniuoti: bulves ir svogūnus išdėliojame ant kopūstų skardoje, pabarstome sūriu. Veiksmą pakartojame, kol panausime visas bulves ir svogūnus. Pyrago viršuje paliekame bulves.
  9. Ant pyrago užpilame 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  10. Uždedame likusius kopūsto lapus ant pyrago viršaus;
  11. Pyragą uždengiame folija ir švelniai paspaudžiame.
  12. Įdedame į orkaitę ir kepame apie 45 minutes, tuomet patikriname, ar pyragas iškepęs, jei ne – kepame dar 15 minučių;
  13. Kai pyragas iškeps, supjaustome ir mėgaujamės, kol karštas.

Šaltinis

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!