Kopūstų salotų su česnaku ir mėtomis sudėtinės dalys:
450 g kopūsto
4 v.š. mėtų lapų
3 pavasariniai svogūnai (balta dalis ir svogūnų laiškai)
3 v.š. šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
3 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 česnako skiltelė
¼ – ½ a.š. jūros druskos
Salotų gaminimo žingsniai:
1. Susmulkinti kopūstą, svogūnus ir mėtas.
2. Salotinėje sumaišyti išspaustą česnaką,, druską, citrinos sultis, aliejų, įdėti mėtas su svogūnais ir gerai išmaišyti. Po to galima įdėti smulkintą kopūstą, bet ne viską iš karto. Geriausia įdėti po kelias saujas vienu metu ir gerai išmaišyti.
3. Laikyti šaldytuve iki patiekimo. Šaldytuve salotas galima laikyti iki 48val.
Skanaus!
Šaltinis: totalsalads.com