Šios salotos – tai vitaminų ir antioksidantų šaltinis. Jos sočios, puikiai tinka neštis į darbą. Jausitės sotūs ir energingi.
Tik joms reikia pradėti ruoštis prieš kelias dienas. Būtina prieš kelias dienas pasidaiginti pupuolių. Galite jų pasidaiginti ir daugiau, bus puikus pagardas košei ar pavakarių užkandis. 

Porciju kiekis 1, Kcal 85

Sudėtinės kopūstų ir spindulinių pupuolių salotų dalys:
40 g džiovintų spindulinių pupuolių  (mung pupelės)
60 morkos
50 g gūžinio kopūsto
50 g raudonos paprikos (nebūtina)
60 g pomidoro
5 g šviežiai spaustų citrinos sulčių
Druska
Šviežiai grūsti juodi pipirai
Pasiūlymas: Žiupsnelis “Chaat masala” prieskonio. Jo rasite nusipirkti įvairiose sveikų produktų ar azijietiškos virtuvės parduotuvėlėse. (Sudėtis: druska, džiovintas mangas, juodoji druska, kuminai, muskatas, juodasisi pipiras, granatų sėklos, kalendra, mėtų lapai, džiovintas imbieras, čili, kmynai, gvazdikėliai, garšva, kvapnioji ferula (asafetida))
Kopūstų salotų gaminimo žingsniai:
1. Užmerkti mung pupeles (spindulines pupuoles) prieš porą dienų nedideliame vėsaus vandens kiekyje ir vis papildant vandenį padaiginkite ~48-72 valandas ar ilgiau.
2. Susmulkinti kopūstą burokine tarka arba pjaustykle šiaudeliais.
3. Kūbeliais supjaustyti papriką, pomidorą ir morką.
4. Salotinėje sumaišyti daigus, pjaustytas daržoves, ”Chaat masala”, citrinos sultis, druską ir pipirus, viską gerai išmaišyti.
Pastaba: Jeigu salotos tiekiamos vėliau, tuomet druską ir pipirus įmaišyti į salotas tik prieš patiekiant.