Porcijų kiekis: 1

Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius

Maža porcija

Vidutinė porcija

Didelė porcija

Produktai-sudėtinės dalys

Svoris, g

Svoris, g

Svoris, g

Saulėgrąžų aliejus 5 5 7
Žirniai 10 15 20
Svogūnai 30 40 50
Miežinės kruopos 40 55 65
Druska 0,5 0,5 0,5
Kmynai 2 2 2
Kcal porcijai: 241 316 390
Baltymai 6,4 9 11,18
Angliavandeniai 40,15 55,9 67,8
Riebalai 6 7 9

Gaminimo būdas:
1. Prieš parą iki valgymo pamerkite žirnius.
2. Vakare išvirkite juos, o miežių kruopas gerai išplaukite ir pamerkite vėsiame vandenyje.
3. Ryte užvirinkite pasūdytame vandenyje ir išjunkite. Jei yra likusio vandens, jo perteklių nupilkite, sudėkite išbrinkintus ir išvirtus žirnius, smulkiai supjaustytus svogūnus.
2. Košę pagardinkite sviestu, kmynais ir 5-10 minučių pašutinkite.
Jei esate linkę į pilvo pūtimą – svogūnų nedėkite.
Šaltinis: http://valstietis.tv3.lt, tačiau virimo laiką pakoregavome pagal save:)