Porcijų kiekis: 1

Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius

Maža porcija

Vidutinė porcija

Didelė porcija

Produktai-sudėtinės dalys

Svoris, g

Svoris, g

Svoris, g

Saulėgrąžų aliejus557
Žirniai101520
Svogūnai304050
Miežinės kruopos405565
Druska0,50,50,5
Kmynai222
Kcal porcijai:241316390
Baltymai6,4911,18
Angliavandeniai40,1555,967,8
Riebalai679

Gaminimo būdas:
1. Prieš parą iki valgymo pamerkite žirnius.
2. Vakare išvirkite juos, o miežių kruopas gerai išplaukite ir pamerkite vėsiame vandenyje.
3. Ryte užvirinkite pasūdytame vandenyje ir išjunkite. Jei yra likusio vandens, jo perteklių nupilkite, sudėkite išbrinkintus ir išvirtus žirnius, smulkiai supjaustytus svogūnus.
2. Košę pagardinkite sviestu, kmynais ir 5-10 minučių pašutinkite.
Jei esate linkę į pilvo pūtimą – svogūnų nedėkite.
Šaltinis: http://valstietis.tv3.lt, tačiau virimo laiką pakoregavome pagal save:)

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!