Lašišoje esantis selenas silpnina vėžinių ligų riziką, taip pat teigiama, kad padeda skydliaukės tinkamai veiklai.
Lašiša su žalumynais ir raugintais agurkais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 258 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g Iceberg salotų
  • 100 g raugintų agurkų
  • 100 g lašišos filė
  • 50 g saliero lapų
  • 10 g svogūnų laiškų
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 5 g krapų
  • 5 g petražolių
  • pipirų, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • muskato riešuto, malto, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Lašišą gariname apie 10 minučių.
  • Tuo metu suplėšome salotas, susmulkiname saliero lapus, svogūnų laiškus, krapus, petražoles ir sudedame į lėkštę.
  • Išilgai supjaustome agurkus ir sudedame į lėkštę.
  • Užpilame 1 a.š. alyvuogių aliejaus, užbarstome prieskonius.
  • Kai lašiša išverda, ją susmulkiname ir sudedame ant žalumynų.
  • Tuomet užpilame dar 1 a.š. alyvuogių aliejaus ir vėl pabarstome prieskoniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 258kcal (13%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 22gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 55mgNatris: 949mgKalis: 970mg (49%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 1858µg (232%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 163µg (217%)Kalcis: 131mg (16%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 102µg (51%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 260mg (37%)Selenas: 37µg (67%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Garai, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaišnoraitė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!