Porcijų kiekis: 1, kcal 288
Lašišos tartaras – sudėtinės dalys:
100 g šviežios lašišos (išdarinėtos)
50 g garžgarstės (rukola)
150 g japoninio ridiko (daikonas)
10 g juodojo sezamo sėklų
60 g ropinio svogūno
8 g sūdytų kaparelių
5 g česnako (smulkinto)
8 g citrinos sulčių
5gr. Garstyčios
2 g petražolių
2 g krapų
2 g pipirų juodųjų
3 g druskos
Lašišos tartaras – gaminimo žingsniai:
1. Lašišą ir svogūną supjaustome mažais kubeliais ir suberiame į dubenį.
2. Į dubenį suberiame česnaką, kapotus žalumynus, kaparėlius, pagal skonį įpilame garstyčių, citrinos sulčių, paskaniname druska bei pipirais.
3. Viską gerai išmaišome ir paliekame šaldytuve bent 1 valandai.
4. Sutarkuojame ridiką, suplėšome salotas. Sumaišome ir apibarstome sezamo sėklomis.
Skanaus linki recepto autorė – Dalia K.