šis padažas daugiau naudojamas kaip pavilgas visokioms daržovėms ar užtepas duonai.
Avokado padažas-užtepas (Guacamole) sudėtinės dalys:
4 prisirpusių avokadų
4 didelių prinokusių pomidorų
2 citrinų šviežiai spaustų sulčių, jei didelė – užteks ir vienos
2 v. šaukštų tarkuotų svogūnų
2 skiltelių česnako
Tabasko padažo šlakelio
Druskos ir pipirų
Avokadų užtepėlės – gaminimo būdai:
1 variantas. Viską sutriname smulkintuvu (blenderiu).
2 variantas. Viską sutrinti, o pomidorus palikti pabaigai ir smulkiai įpjaustyti, kad padaže liktų pomidorų gabalėliai.

Valgyti galima su daržovių pagaliukais: morkų, kaliaropių, ropių ar kitų, kurias turite šaldytuve.