Lęšiais įdarytos daržovės su riešutų plutele. Sudėtinės dalys:
2 saldžiosios paprikos
2 pomidorai
2 svogūnai
Įdarui:
4 česnako skiltelės
150 g konservuotų kukurūzų (arba virti pačių)
0,5 puodelio lęšių (nevirtų)
1 kiaušinis (suplaktas)
3-4 šaukštai avižų sėlenų
5gr. Lydytas sviestas
1 saujelė kedro riešutų
2gr. Kapoti krapai
10gr. Svogūnų laiškų
5gr. Kalenda
5gr. Druska
5gr. Pipirai (grūsti)
5gr. Kuminas
5gr. Kvapieji pipirai (grūsti)
5gr. Čili pipiras (nebūtina)
Riešutų plutelei:
2-3 šaukštai kapotų petražolių
1 saujelė graikiškų riešutų
10gr. Džiūvėsiai viso grūdo bemielės duonos arba avižų sėlenos
2 skiltelės česnako
5gr. Šlakelis kokoso pieno arba lydyto sviesto
5gr. Druska
Maistinės medžiagos:
Baltymai 29,41
Riebalai 25,37
Angliavandeniai 78,16
Kcal – 582
Įdarytų daržovių gaminimo žingsniai:
1. Paprikas perpjauname pusiau išilgai, išvalome sėklas.
2. Nupjauname svogūnų viršūnę ir šaukšteliu išskabtuojame vidų, palikdami plonas sieneles, išskabtuotą svogūnų masę smulkiai sukapojame.
3. Pomidorams nupjauname viršūnę, išskobiame vidų ir susmulkiname minkštimą.
Įdaras:
1. Lęšius išverdame pasūdytame vandenyje, nusausiname.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname išskaptuotą svogūno masę bei česnaką. Suberiame kukurūzus, išvirtus lęšius, kedro riešutus, supilame pomidorų sultis ir smulkintą pomidorų minkštimą.
3. Kai masė pravėsta, įmaišome plaktą kiaušinį, sėlenas arba pilno grūdo duonos džiūvėsius, kapotas prieskonines daržoves, gausiai pagardiname prieskoniais.
4. Išskabtuotas daržoves prikemšame įdaru. Sudedame į kepimo skardą, ir viską uždengiame folija. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 175C, ir kepame 30-40 min.
5. Išimame iš orkaitės skardą su daržovėmis, atidengiame foliją ir ant kiekvienos daržovės viršaus užtepame sluoksnį riešutų masės, sumažiname kaitrą iki 175C ir vėl kepame 30-40 minučių, kol daržovės ir plutelė gražiai apskrus.
Riešutų plutelė:
1. Smulkintuvu susmulkiname petražoles, graikiškus riešutus, česnakus, džiūvėsius.
2. Įpilame šlakelį kokoso pieno, kad masė taptų drėgna. Įberiame šiek tiek druskos.
Pateikiame su šviežiomis salotomis.
Skanaus linki Nida. Šaltinis : http://www.nidosreceptai.lt/pagrindiniai-patiekalai/lesiais-idarytos-darzoves-su-riesutu-plutele/