Porcijų kiekis: 1 (Kcal 417,5)
Įdaryto moliūgo sudėtinės dalys:
300 g moliūgo
15 g graikiškų riešutų
40 g raudonųjų lęšių (galima pakeisti ir ryžiais)
40 g svogūno (supjaustytas gabaliukais)
5 g česnako (sukapoto)
1 g šviežių kalendrų
1 g maltos kalendros
1 g kumino
1 g ciberžolės
0,2 g cinamono
1 g čili miltelių
2 g druskos
1 g pipirų maltų
10 g alyvuogių aliejaus
Įdaryto moliūgo gaminimo žingsniai:
1. Įkaitiname orkaitę iki +175C. Moliūgą perpjauname pusiau išilgai, išimame sėklas. Perpjauta puse į viršų dedame į kepimo skardą, išklotą folija arba pergamentiniu popieriumi ir kepame apie 30-45 minutes, kol moliūgas sumikštės.
2. Kol moliūgas kepa, pasūdytame vandenyje išverdame raudonuosius lęšius.
3. Keptuvėje apskrudiname riešutus. Kai jie atvėsta, susmulkiname juos į stambius gabalėlius.
4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant nedidelės ugnies apkepiname svogūną bei česnaką, kol suminkštėja, bet neparuduoja.
5. Iš orkaitės išimame moliūgą, bet orkaitės neišjungiame. Kai moliūgas šiek tiek pravėsta, atsargiai išskabtuojame moliūgo minkštimą.
6. Dideliame dubenyje sumaišome virtus lęšius, moliūgo minkštimą, riešutus ir pakepintus svogūnus su česnaku. Pagardiname prieskoniais – kalendra, kuminu, cinamonu, ciberžole bei čili. Pasūdome. Suberiame kapotas šviežias kalendras. Visą masę išmaišome.
Lęšių ir riešutų mišiniu užpildome tuščias išskaptuoto moliūgo puseles. Jas dedame į kepimo indą. Indą uždengiame folija. Kepame orkaitėje apie pusvalandį. Tada nuimame foliją ir kepame dar apie 10-15 minučių, kol apskrunda viršus.
Pateikiame su gaiviu jogurto ir mėtų padažu.
Skanaus linki Nida.
Šaltinis : http://www.nidosreceptai.lt/pagrindiniai-patiekalai/lesiais-ir-riesutais-idarytas-moliugas/