1 porcija
Lietuviškos raudonos mišrainės su grybais sudėtinės dalys:

35 g (0,5 vnt.) raudonųjų svogūnų
35 g (0,5 vnt.) morkų
50 g (0,5 vnt.) raugintų agurkų
50 g (0,5 vnt) bulvių, vietoje jų galima naudoti pastarnokus arba saliero gumbus
50 g (0,5 vnt., maži) burokėliai
10 g raugintų kopūstų, susmulkinkite
50 g baravykų, tinka ir šaldyti
3 g šalto spaudimo mėgstamo aliejaus
2 g druskos
0,5 g pipirų
0,5 g  žalumynų (pvz: petražolių)
Kcal – 121
Mišrainė su grybais – gaminimo žingsniai:
1. Nuplautas neluptas daržoves iškepti orkaitėje, +170c laipsnių temperatūroje.
2. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti keptuvėje įpylus kelis valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus.
3. Burokėlius supjaustyti mažais kubeliais ir užpylus ant jų kepintus svogūnus išmaišyti.
4. Morkas, bulves (pastarnokus), raugintus agurkus supjaustyti kubeliais.
5. Baravykus susmulkinti stambiais gabalėliais ir apkepti keptuvėje ant aliejaus.
6. Viską sumaišyti, paskaninti linų sėmenų aliejumi, druska, pipirais, žalumynais.
Skanaus!

0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!