Kcal – 208
Juodosios alyvuogės turi daug vitamino E, antioksidantų ir mums taip reikalingų nesočiųjų riebalinių rūgščių. Taip pat atminkite, kad alyvuogės mirkomos druskoje, yra kaloringos ir ne visos yra tinkamos valgyti. Kaip pasirinkti sveikas juodąsias alyvuoges skaitykite čia>>
Šią užtepėlę galime teptis ant duonos, daržovių, dėti į salotas ar paskaninti rytinę košę.
Porcijų kiekis: 1
Juodųjų alyvuogių užtepėlė – sudėtinės dalys:
60 g  juodųjų alyvuogių be kauliukų
30 g džiovintų pomidorų (Loreta naudoja džiovintus aliejuje)
8 g kaparėlių
40 g svogūno raudonojo
6 g česnako
3 g džiovinto čili pipiriuko
6 g linų sėmenų aliejaus
1 g raudonėlio
1 g baziliko
Juodųjų alyvuogių užtepėlės gaminimo žingsniai:
1. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname.
2. Į atvėsintą masę suberiame likusius produktus ir susmulkiname maišytuvu.
3. Jei trūksta druskos, pasūdome.
Improvizuojame: galime dėti mažiau pomidorų, mažiau alyvuogių, nedėti čili pipiro, įspausti citrinos ar apelsino sulčių.