Idėjų receptams semiuosi internete. Prieš maždaug aštuonerius metus augaliniuose receptuose pastebėjau dažnokai minint „yeast flakes“, naudojamą vietoje kieto sūrio, kaip prieskonį.

Išsiverčiau į lietuvių kalbą – mielių dribsniai. Tiesą sakant, neįsivaizdavau, kas tai. Bet jau tada aptikau, kad galima ir Lietuvoje įsigyti. Nusipirkau. Baigėsi tuo, kad mūsų namuose visada jų yra iki dabar. Juokauju, kad didinu jų pardavimus, nes šis kartas tik pirmasis, kai pasiūlė manęs apie juos viešai pakalbėti.

Jau daug metų rekomenduoju mielių dribsnius savo klientams išbandyti. Perku lauktuvėms, eidama į svečius, kai norisi paskatinti paprasto, bet naujo ką nors išbandyti. Juos pamėgsta net žmonės, kurie sunkiai įsileidžia naujoves į savo racioną. Mano mažajam sūnui reikia riboti, kiek gali dėtis mielių dribsnių, nes yra ir pusę dėžutės į savo dubenėlį susivertęs. Prie viso to, tai dar ir labai vertingas produktas.

Mielių dribsniai iš LIVIN yra trijų rūšių (čia visi aprašyti: https://bit.ly/2XRJB4v ). Visi savaip vertingi. Pavyzdžiui, vienuose daugiau vitamino B12, kituose -daug vitamino D. Pastaruosiuose mielės paveiktos ultravioletiniais spinduliais – taip jose natūraliai susidarė vitaminas D.

Mūsų šeimoje dažniausiai naudojame su vitaminu B12. Šie mielių dribsniai (100 g) savyje turi daug:
– amino rūgščių (baltymų)
– B grupės vitaminų: tiamino B1 45 mg (4091% RMV), riboflavino B2 18 mg (1286% RMV), niacino B3 341 mg (2131% RMV), B6 34 mg (2429% RMV), folio rūgšties 4400 μg (2200% RMV), B12 44 μg (1760% RMV), biotino 196 μg (392% RMV), pantoteno rūgšties B5 140 mg (2333% RMV),
– geležies 5 mg (36% RMV)
– cinko 120 mg (1200% RMV)
– skaidulų 22 g.

Sveika ir nervinei sistemai, ir imunitetui. Ypatingai rekomenduoju moterims, paaugliams ir vaikams. Vyrai, valgykite irgi, neatsilikite.

KIEKIS. Pakanka arbatinio šaukštelio skoniui pajusti. Rekomenduojama iki vieno šaukšto per dieną, nes koncentracija vitaminų ir mineralų – labai didelė.

RECEPTAI. Man asmeniškai skaniausia:
• užsiberti ant pagamintos košės
• pavakariams sudėti avokadą į ledų taurę ir užberti mielių dribsnių
• pabarstyti salotas
• užbarstyti ant daržovių ar ankštinių troškinio, patiekto jau lėkštėje

Rašau ir jaučiu, kaip reikės eiti vėl ką nors pasibarstyti ir suvalgyti. Berašant tekstą seilės ėmė kauptis burnoje.

Kas iki šiol vengė mielių – spėju šitas valgysite, maistinės mielės – tai natūralus produktas. Mielės Saccharomyces Cerevisiae yra išaugintos išvalytoje praturtintoje melasoje, atidžiai kontroliuojant sąlygas. Tai garantuoja, kad jose nėra grybelinių mielių candida albicans. Tai ypač svarbu dėl mūsų mikrobiotos sveikatos.

3.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!