Sveikuoliški sushi (suši) be ryžiųDonataSushi (suši) - vienas iš mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų. Juos galėtumėme valgyti kas dieną. Žinoma, mėgautis tradiciniais, su baltais ryžiais, nėra sveika, tad tenka dažnai suktis iš padėties ir gaminti savo. Čia įsijungia fantazija. Jos dėka - skonių variacijos neaprėpiamos. Galima daryti su juodais laukiniais ryžiais, bolivine balanda, burnočio kruopomis ir daržovėmis, paukštiena ar žuvimi su smulkintais žalumynais. Visi variantai tinkami ir skanūs. Pabandykite, pasigaminkite ir jūs bei išsirinkite savo mėgiamą variantą.
Virti kiaušiniai su smidraisDonataKiaušinius tikriausiai galėčiau valgyti kiekvieną dieną. Nesvarbu ar tai virtas, ar keptas orkaitėje, ar virtas be lukšto. Visi variantai labai skanūs, o ir garnyro bei prieskonių pasirinkimas... Jį, kiaušinį, gali iškelti ant pjedės stalo ir padaryti patiekalo karaliumi. Virti kiaušiniai puikiai tinkantys pietums, tačiau nerealiai tinka ir lengvai vakarienei. Smidrai ir kiaušiniai - mano mėgiamas derinys. Jie puikiai dera vienas su kitu. O kai kiaušiniai pagardinti krapų pesto ir smulkintais pomidorais - tai tikras skanumėlis. Daržovės - kokios tik širdis geidžia. Mano atveju - salotų miksas.
Kiaušiniai virti be lukštoDonataŠiandien diena - visiškas chaosas. Atrodo niekur nereiktų skubėti ir tik vartytis lovoje, nes vaikams velykinės atostogos. Bet deja, deja..  Kilome anksti. Matyt vaikai nujautė, kad prasideda įspūdžių pilna savaitė. Bent jau mūsų namuose atostogos - tai ne poilsis, bet naujų potyrių, mini iškylų, teatrų ir muziejų lankymo metas. Na nepamirštant pagrindinio dalyko - buvimo kartu. Taigi šiandienos dienotvarkeje buvo filmų festivalis. Kadandi veiskams vyko netoliese, kai tik pilvai ėmė gurgti grįžome namo papietauti. Pietūs - jau buvo suruošti, apskaičiuoti ir suplanuoti. Dalis sudėta vyrui į darbą, o kitą dalį palikau mums. Pasiruošiau stalą, greitai viską pašildžiau, bet likau neparagavus, nes vaikai viską sušveitė. Na o aš ir likau taip stovėti... Akys didelės, pilvas maršą groja, o aš stoviu apšalus. Pasisotinti kvapais tikrai nepavyks! Atsidūstu ir imuosi plano B. Žiūrim ką turim. Kruopos - nepamerktos. Vištienos ketvirčiai - sumarinuoti rytojui. Avinžirnius valgiau sekmadienį, tad šiandien jų nenoriu. Tokiu atveju belieka rinktis kiaušinius! Žinoma, kad virtus be lukšto, nes juos tiesiog dievinu. O kaip kiaušiniai be brokolių ir smidrų? Na niekaip! Valio jų taip pat turiu šaldytuve! Mmm.. Jau nujaučiu, kad skonis bus 100 balų!
Avokade kepti kiaušiniaiDonataTruputis istorijos... Matyt pavasaris ir išlindusi saulė pradėjo veikti, o gal organizmas pradėjo reikalauti vitaminų, kad mityboje pradeda karaliauti vis daugiau termiškai neapdorotų daržovių. O su kuom jas valgyti? Su žuvimi, mėsa? Na taip, galima.. Tačiau šį kart valgysim jas karališkai. Juk nesvarbu, kad tai tik kiaušiniai ir daržovės, bet skonis nenusileidžia Michelin restorano patiekalų paletei. Šis patiekalas tinkamas pietums ir vakarienei. Darysiu dar, nes skonis nerealus!
Burokėlių humusasDonataViena šakninė daržovė, kurią galėčiau valgyti ir valgyti yra senas geras burokėlis. Keptas, virtas ar žalias - mano virtuvėje jis dominuoja. O kodėl nepabandžius ir pasigaminus humuso su termiškai neapdorotu burokėliu? Jūs dar nebandėte? Pats laikas tai padaryti. Receptas - kaip 2 x 2- paprastas!
Avinžirnių salotos su daržovėmisDonataKas nemėgsta greitų, paprastų, bet skanių salotų? Jos tinkamos ne tik pietums, vakarienei, bet ir įsidėti į pietų dėžutę, kad darbe valgytumėt ne tik gardžiai, bet ir visi pavydėtų. Šių salotų variacijos yra begalinės. Kiekvieną kartą galite išgauti skirtingą skonį keisdami produktus. O kas svarbiausia - čia galite dėti daržoves, kurias mėgstate arba tiesiog tuo metu turite šaldytuve. Labai skanu ir tiesiog paprasta.