Įdaryti pievagrybiaiIrvydaUžkandis vakarėliui. Svečiams priimti geriausia paruošti tokius patiekalus, kad nereikėtų nei aiškintis, kad „sveikai“ valgome, nei išlaidauti. Be to, turi būti paprasta paruošti ir skanu. Vienas tokių patiekalų vos iš 6 sudėtinių dalių feta įdaryti pievagrybiai. Skaitytoja Lina paragavusi rašė: " Kitą kartą darysiu kelias porcijas iš karto, nes vos iškepus dingo iš lėkštės" Patiekalo kaina: Patiekalo kaina santykinai maža. Apsipirkinėjau Maxima LT - rinkausi „Mažos kainos garantija“ prekes, kurios pažymėtos geltonos spalvos etiketėmis. Maniau, kad tai akcijinių produktų žymėjimas, dabar žinau, kad taip žymimos prekės, kurių kainos yra palygintos su kitų didžiųjų prekybos centrų ir pigiau šios prekės kitur nerasite- Maxima užtikrina mažą kainą. Sudėtinės recepto dalys ir jų kaina [2019 m. spalio pabaigoje]: - Feta sūris, pirkau pigiausią ir labai skanus buvo. Kaina 1,99 už 200 g. Naudojau tik 80 g, tai kaina patiekalui 0,8 eur. Fetos likutį naudosiu salotoms ir sveikiems sumuštiniams. - 0,79 eur pievagrybiai – irgi su geltona etikete. - Keli euro centai už prieskonius ir elektrą orkaitei. Bendra patiekalo kaina: ~1,6 eur. Suvalgėme dviese, taigi porcija asmeniui po 0,8 eur. Kartosiu 😊
Ledai: natūralus jogurtas, uogosIrvydaDauguma mėgsta ledus. Šie – greitai ir lengvai pagaminami. Įdėjus vis kitų uogų, gaunamas vis kitoks skonis – tad niekada nenusibosta. Foto: Ernesta Bazarauskiene
Saldūs mėlynių ledaiIrvydaKai labai norisi saldžių ledų, sveikesnis jų variantas šis 🙂 Foto: Ieva Žukovienė
Arbūziniai ledaiIrvydaVos du ingredientai ir gaivinantis užkandis paruoštas 🙂 Foto: Lina Digrienė
Ledai su tofu sūriuIrvydaSveiki ir skanūs ledai su tofu sūriu. Foto ir receptas Jolantos Kardelytės
Kepta balta žuvis su kariuIrvydaŽuvis su pomidorais, puikus pietų ar vakarienės pasirinkimas. Foto - Raminta Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė.
Naminis majonezasIrvydaNaminis majonezas - puikus ir skanus padažas prie kiaušinių ar daržovių. Pridėjus kelias prieskonines žoleles išgaunamas vis kitas skonis. Foto - Donata Vaišnoraitė
Jogurtiniai šaltibarščiai su ridikėliaisIrvydaMes esame įpratę valgyti šaltibarščius iš burokėlių. Išbandykite aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekalo jau nebevalgykite. Jei šiuos šaltibarščius valgysite vakarienei – prisipjaustykite daugiau šviežių daržovių ir bulvių venkite, nebent Jums reikia priaugti svorio. Taip pat bulvės vakare tinkamos vaikams ir paaugliams. Foto - Raminta
Straganina – pamirštas skumbrės patiekalasIrvydaStraganina galėtų būti palyginama su karpačio. Straganina ruošiama iš šviežios žuvies, paskanintos prieskoniais. Skirtumas nuo karpačio toks, kad straganina valgoma šaldyta. Nuo seno žvejų labai vertinama apledėjusi žuvytė, tinkama ir su karštom bulvėm, ir su juoda duona, o labiausiai vyrų vertinama prie stipraus gėrimo. Puikiai tinka užkandžiams, pietums ar vakarienei. Pirminis šaltinis ir nuotraukos: Aušros blogas “Tarp vėjo gūsių” bei šiek tiek pakoreguota pagal “Sulieknėk sveikai”. Foto - Natalija Masevičienė
Varškėčiai be miltųIrvydaTinka pietums ir vakarienei. Foto - Kristina Valaitiene Skanaus linki recepto autorė, sveikos mitybos programos dalyvė - Vitalija
Kepti baklažanai su mocarelos sūriuIrvydaPuikiai tinka su šviežių daržovių salotomis ar daržovių troškiniu. Jei mocarelos nedaug, tai lengvai virškinsis ir su brandintų kruopų koše. Foto - Raminta.