Jau esame primiršę baltą žuvį. Menkė sąlyginai mažai kaloringa, turi idealiai pasisavinamų baltymų ir gerųjų riebalų. 
Sudėtinės menkės troškinio dalys:
200 g atvėsinta jūros menkė
50 g svogūnas
100 g morka
150 ml pomidorų tyrė be priedų
1 v.š alyvuogių aliejaus
Prieskoniai žuviai
3 g druska
Šviežiai spaustos citrinos sultys
Menkės gaminimo žingsniai:
1. Menkę išvalome, nupjauname galvą, nuplauname ir nusausiname. Galima žuvį troškinti su kaulais arba pasiruošti file, jei nepatinka kaulus rankioti patiekale.
2. Žuvį pabarstome prieskoniais, citrina ir paliekame pasimarinuoti apie 20 min.
3. Įkaitiname orkaitę iki 175 C. Skardą pašlakstome vandeniu, įklojame kepimo popierių ir ant viršaus padedame žuvį, kepame 15 min.
4. Keptuvėje lengvai patroškiname supjaustytą morką su svogūnu.
5. Daržovėms apkepus, į keltuvę suverčiame karštu vandeniu apdorotą, nuluptą ir supjaustytą pomidorą.
6. Į keptuvę įdedame menkę, užpilame pomidorų tyrę ir troškiname apie 15 minučių.
Skanaus linki recepto autorė – Irina T.