Miežinių perliukų košė – sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius
Maža porcija Vidutinė porcija Didelė porcija Didelė porcija intensyviai sportuojantiems
Produktai-sudėtinės dalys Svoris,g Svoris, g Svoris,g Svoris, g
Miežinės kruopos 60 65 75 80
Morka 50 50 60 80
Burokėlis 30 35 40 50
Druska 0,5 1 2 2
Ghi sviestas 6 6 8 10

Miežinių perliukų košė – gaminimo žingsniai:

  1. Vakare kruopas nuplauname po tekančiu vandeniu ir užmerkiame. Kas mėgstate skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgstate biresnę 1:2.
  2. Ryte kruopas užverdame, išjungiame viryklę ir paliekame brinkti, maišyti nereikia.
  3. Po pusvalandžio miežinės kruopos bus tinkamos valgyti.
  4. Kai miežinė košė bus paruošta, sutarkuojame morką ir burokėlį, tada kepame kol suminkštės.
  5. Pakepintas daržoves supilame ant miežinės košės.

Foto ir receptas Facebook grupės dalyvės Kristinos Valaitienės.