Moliūgas, įdarytas natūraliais ryžiais, topinambais, alyvuogėmis ir džiovintais pomidorais. Sudėtinės dalys:
1 nedidelis moliūgas
200 g morkos
250 g natūralių ryžių, tinka ir raudoni bei juodi
10 juodųjų alyvuogių, iškaulintų
15 žaliųjų alyvuogių, iškaulintų
100 g džiovintų pomidorų, aliejuje
150 paprika
1 aitrioji paprika
2 svogūnai
300 g topinambai
1 v.š. kaparėlių
0,5 nedidelės saliero šaknies
5-7 skiltelės česnako
Gelsvė
Žiupsnis raudonėlio
Gaminimo žingsniai:
1. Išverdame ryžius 10-15 min trumpiau, nei pagal instrukciją.
2. Susmulkiname alyvuoges, džiovintus pomidorus. Paprikas, svogūnus, morkas, topinambus bei saliero šaknį sutarkuojame burokine tarka.
3. Viename dubenyje sumaišome virtus ryžius, smulkintas daržoves, pakepintą, susmulkintą česnaką, kaparėlius, pagardiname gelsve bei raudonėliu.
4. Gautu mišiniu prikemšame išskobtą moliūgą. Kepame orkaitėje +175 C apie 1,5 h., pridengę moliūgo viršų folija, kol šis leisis persmeigiamas medine lazdele.
Skanaus linki recepto autorė – Elvyra K.