Nuotr.cafico.vn
Porcijos kiekis: 1, kcal 399

Troškinti kalmarai – sudėtinės dalys:
150 g Šaldytų kalmarų
100 g morkų
100 g trumpavaisių agurkų
10 g česnako
0,5 g čili pipiro
5 g  citrinos sulčių
80 g sojos padažo
7 g lydyto sviesto kepimui
Troškinti kalmarai – gaminimo žingsniai:
1. Kalmarus supjaustome ~ 1,5 cm juostelėmis.
2. Juostelės šoną įpjauname kas 5 mm, kai pradėsime kepti kalmarą jis pasidays tarsi mažas ežiukas.
3. Į keptuvę su šiek tiek lydyto sviesto suberiame smulkiai supjaustytus čili pipirus ir česnaką. Minutę jiems pakepus sudedame pjaustytus kalmarus. Nuo jų išsiskirs daug sulčių, tad viskas pradedės troškintis.
4. Po minutės suberiame šiaudeliais pjaustytas morkas, pagal skonį įpilame sojos padažo, citrinos sulčių, įdedame pipirų, druskos.
5. Prieš kepimo pabaigą suberiame šiaudeliais pjaustytus agurkus ir viską gerai išmaišome.
6. Kalmarus su daržovėmis troškiname ne ilgiau 5 min, daržovės turi likti tvirtos ir nepraradusios savo traškumo.
Recepto autorė – programos dalyvė Monika A.