Porcijų kiekis : 1
Sudėtinės dalys:
150 g morkų
10 g “Dijon” garstyčių
10 g šviežiai spaustų citrinos sulčių
7 g alyvuogių aliejaus
5 g medaus
0.5 g druskos
0.2 g juodųjų pipirų
5 g šviežių petražolių
10 g svogūnų laiškų
Salotų gaminimo žingsniai:
1. Sutarkuojame morkas šiaudeliais ir sudedame atskirai į salotinę. Taip pat susmulkiname petražoles bei svogūnų laiškus
2. Kitame inde paruošiame padažą. Sumaišome garstyčias, citrinos sultis, medų, aliejų, druską ir pipirus. Paruoštu padažu apipilame morkas su petražlėmis ir svogūnų laiškais. Viską gerai išmaišome. Indą uždengiame maistine plėvele ir laikome šaldytuve iki bus laikas patiekti.
Skanaus!
Maistinės medžiagos:
kcal. 149
bal. 1,9
rieb. 8
angl. 32.4
Šaltinis: https://www.onceuponachef.com/recipes/french-grated-carrot-salad.html
Vaida Kurpienė
Sveikos mitybos specialistė
www.sulieknek.lt
www.facebook.com/sulieknek.sveikai