Daigai – tai mums taip reikalingi antioksidantai.

Sudėtinės daigintų mung pupelių salotų dalys:
210 g spindulinių pupuolių – mung pupelių daigai (~50 g sausų padaiginkite kelias paras)
40 g balto svogūno
50 g pomidoras
20 g morka
45 g ridikelių
1 šviežiai spaustos citrinos sulčių
½ a.š. Chaat masala prieskonis
1-2 v.š. kalendros
Druska
Grūsti juodi pipirai
Gaminimo žingsniai:
1. Morką sutarkuoti burokine tarka. Pomidorus, svogūnus, ridikėlius bei kalendrą smulkiai supjaustyti.
2. Salotinėje sumaišyti smulkintas daržoves, kelendrą, daigus, citrinų sultis ir prieskonius.
Pastaba: atsargiai su druska, nes jos jau yra “Chaat masala”.
Skanaus!
Šaltinis rakskitchen.net