Dažnai vištiena nemėgstama dėl savo sausumo ir neišreikšto skonio. Keliautojas Vytaras Radzevičius savo knygoje „Pasaulio puodai“ pateikia savąją vištienos patiekalo versiją – „Larp“.
Porcijų kiekis: 1
Vištienos patiekalas – sudėtinės dalys:
180 g vištienos krūtinėlės
5 g Kalendra
5 g Petražolės
5 g Mėtos
75 g (0,5 vnt.) žaliosios citrinos (sultys)
0,5 g  aitriosios paprikos
0,5 g juodųjų pipirų
16 g (1 valg. šaukštas) žuvies padažo (nėra būtina)
1 g druskos
Vištienos gaminimo žingsniai:
1. Vištienos krūtinėlę sukapojame į smulkius gabalėlius, tik nemalame!
2. Į įkaitintą keptuvę įpilame vandens, kad apsemtų visą paviršių.
3. Kai vanduo užvirs, sudedame vištieną ir maišydami troškiname 3-4 minutes.
4. Nukošiame vištieną ir greitai dedame į karštą tuščią keptuvę.
5. Vištieną apibarstome kapotais žalumynais, juodaisiais pipirais, druska bei smulkiai supjaustyta aitriąja paprika, išspaudžiame citriną
ir viską išmaišome.
Maistinės medžiagos:
Baltymai 37
Riebalai 5
Angliavandeniai 0,6
Kcal – 227
Vytaras rekomenduoja valgyti su ryžiais, tačiau studija „Sulieknėk sveikai“ pataria geriau rinktis šviežių ar troškintų daržovių garnyrą. 
Šaltinis: Vytaro Radzevičiaus knyga „Pasaulio puodai“

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!