Porcijų kiekis : 1
Įdaryti baklažanai – sudėtinės dalys:
150 g baklažano (galima naudoti cukinijas, svogūnus, pomidorus)
35 g saldžiosios paprikos
50 g virtų natūralių ryžių
20 g pomidorų
40 g kiaušinio (1 vnt)
2 g česnako
15 g svogūno
2 g petražolių
1 a.š. maltų kvapniųjų pipirų
1 g cinamono
0,5 g kumino
0,3 g druskos
1,5 g pipirų
Aliejus
Įdarytų daržovių gaminimo žingsniai:
1. Įkaitiname orkaitę iki +170C. Baklažaną perpjauname išilgai per pusę ir įpjauname, bet ne kiaurai, jo minkštimą skersai, apibarstome druska, pašlakstome aliejumi ir pašauname į orkaitę 20 minučių.
2. Apkepiname smulkintus svogūnus ir česnakus.
3. Svogūnus ir česnakus sumaišome su virtais ryžiais, supjaustytu gabaliukais pomidoru, kapotomis petražolėmis, visais prieskoniais bei kiaušiniu. Pagal skonį pabarstome druska ir pipirais.
3. Paruošiame papriką: perpjauname išilgai per pusę, išvalome sėklas, nuplauname.
4. Išimame baklažanus, bet neišjungiame orkaitės. Kai jie šiek tiek pravėsta, išskobiame kiekvienos puselės minkštimą, nepažeisdami sienelių. Minkštimą smulkiai supjaustome ir įmaišome į ryžių masę.
5. Baklažanus ir paprikas prikemšame ryžių masės ir pašlakstome aliejumi.
6. Dedame į orkaitę ir kepame 30 minučių.
Maistinės medžiagos:
Baltymai 12
Riebalai 7
Angliavandeniai 53,5
Kcal – 311
Šaltinis http://www.nidosreceptai.lt/pagrindiniai-patiekalai/ryziais-idarytos-darzoves-su-traskia-plutele/