Porcijų kiekis: 1, kcal 202
Avokadų ir pomidorų salotos – sudedamosios dalys:
80 g sunokusių avokadų
80 g sunokusių saldžių pomidorų (aš naudojau vyšninius, bet tinka bet kokie)
160 g jaunų rukolų (gražgarsčių)
Sudėtinės dalys kalendrų padažui:
5 g šviežių kalendrų, susmulkintų
0,5 g kedro riešutų
2 g česnako skiltelės, susmulkinto
3 g ryžių acto
0,5 g klevų sirupo
1 g alyvuogių aliejaus
3 g druskos
1 g čili pipirų
Avokadų ir pomidorų salotos -gaminimo žingsniai:
1. Gaminame kalendrų padažą: Visus ingredientus sudedame į dubenėlį ir elektriniu smulkintuvu susmulkinam iki vientisos, pesto padažą primenančios masės.
2. Gaminame salotas: Supjaustome pomidorus ir avokadus kąsnio didumo gabaliukais.
3. Rukola (gražgarstes) nuplauname, nusausiname. Sumaišome tarpusavyje rukolas, pomidorus ir avokadus.
4. Pašlakstome kalendrų padažu.
Pagal http://www.nidosreceptai.lt