Porcijų kiekis : 1, kcal 329
Sudėtinės dalys salotų užpilui
20 g raudonojo vyno acto
12 g Dijon garstyčių
30 g mažų svogūnėlių (shallot) – nulupti ir stambiai supjaustyti
5 g šviežio baziliko lapelių
7 g šalto spaudimo (extra virgin) alyvuogių aliejaus
5 g druskos
5 g Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Grilyje keptos daržovės – sudėtinės dalys:

100 g  baklažano, supjaustyto juostelėmis
40 g raudonojo svogūno, supjaustytas į 8 dalis išilgai taip, kad gale esantis sukietėjimas neleistų skiltelėms iširti
5 g balzamiko acto
2 šaukšteliai extra virgin alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

Nicos salotos -sudėtinės dalys:

50 g rukolų (gražgarsčių)
50 g šviežių bulvyčių , išvirtos su lupenomis, atvėsintos, supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais
50 g šparaginių pupelių, apvirtų 2-3 minutes pasūdytame vandenyje ir iškart įdėtų į ledinį vandenį, kad neprarastų spalvos
50 g  šviežių pomidorų, supjaustyti išilgai į nedidelius gabaliukus
40 g kietai virtų kiaušinių, nulupti ir supjaustyti į 4 dalis
10 g alyvuogių
5 g kaparėlių, nusausintų

Nicos salotos – gaminimo žingsniai:

1. Pirmiausia pasigaminame padažą: visus ingredientus sudedame į plaktuvą ir suplakame iki masės, primenančios žalios spalvos majonezą.
2. Įkaitiname grilį. Baklažano juosteles aptepame aliejumi, pabarstome druska ir pipirais. Apkepame ant grotelių, kol suminkštės ir išryškės dryžiai. Tik nelaukite – kol pajoduos!:)
3. Svogūnus sumaišome su balzamiko actu ir aliejumi, pabarstom druska ir pipirais, kad gerai pasidengtų. Kepame ant perforuotos skardelės grilyje, kol jie apskrunda ir suminkštėja.
4. Gaminame salotas: Lėkštės apačioje klojame rukolas (gražgarstes), ant viršaus dėliojame visus likusius ingredientus: keptus baklažanus, keptus svogūnus, apvirtas šparagines pupeles, virtas bulves, tuną ir ančiuvius (jei gaminate ne vegetarišką versiją) alyvuoges, pomidorus, kaparėlius.
5. Pateikiame padažą kiekvienam užsipilti.
Pagal receptą iš Nidos receptų blogo.