Pastaruoju metu tenka matyti, kad pamiršome baltą žuvį ir kepame tik riebias žuvis. Sveika mityba remiantis, per savaitę mėsą kelis kartus turėtumėme pakeisti balta liesa žuvimi. Receptas prisiminimui:)
Porcijų kiekis: 1, kcal 302
Orkaitėje keptas karpis – sudėtinės dalys:
150 g karpio
70 g morkų
5 g česnako
60 g svogūnų
5 g krapų
3 g petražolių
0,3 g ciberžolės
3 g druskos
Orkaitėje keptas karpis – gaminimo žingsniai:
1. Išdarinėtas karpis nuvalomas, ištrinamas česnakais, mėgstamais prieskoniais bei druska.
2. Burokine tarka sutarkuotas morkas sudedame į žuvies vidų.
3. Svogūnus pakepinus ant lašo aliejaus ir daug vandens sudedame, kai iškepa karpis.
4. Žuvį kepame apie 40 min. aukštoje 200 laipsnių temperatūroje. Ar žuvis iškepus tikriname šakute.
Prie šios žuvies tiks šviežių daržovių salotos.
Recepto autorė – programos dalyvė Agnė Ž.
Skanaus
 

0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!