Kcal – 256
Pastarnoko ir pistacijų salotų su anakardžių padažu sudėtinės dalys:

250 g. anakardžių (pamirkytų)
100 ml. vandens
1 ½ citrinos sulčių
1 a.š. druskos
Kiti produktai:
Salotos:
3–4 vidutinio dydžio pastarnokai
1 vidutinio apelsino žievelės (galima džiovintos)
1 sauja šviežių bazilikų (smulkinto)
1 sauja šviežių petražolių (smulkintų)
1 sauja skrudintų pistacijų (stambiai sukapotų)
10g Anakardžių padažo (majonezas), druska ir pipirai
Pastarnoko ir pistacijų salotų su anakardžių padažu gaminimo žingsniai:
Anakardžių padažas (vietoje jo galima naudoti ir grietinę): anakardžio riešutus sudėkite į plaktuvą (blenderį), supilkite vandenį druską ir citrinos sultis. Plakite kol masė taps vienalytė. Įdėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.
Nuskuskite ir sutarkuokite pastarnokus ir sudėkite į dubenį.
Įmaišykite apelsino žievelę, žoleles ir anakardžių kremą. Švelniai išmaišykite šaukštu, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Jei norisi, įpilkite dar citrinos sulčių.
Prieš patiekdami apibarstykite smulkintomis pistacijomis.
Padažą patartina pasigaminti visą kiekį, o kiek liks nesunaudota laikyti šaldytuve iki kito karto.
www.sveikiproduktai.lt