Tai puikus valgis pietums arba tikrų tikriausias Advento valgis. Taip patiekta silkė puikiai tiks užklupus netikėtiems svečiams ar Kūčių stalui. Paragaukite ir įvertinkite patys.
Bulvės, burokėliai ir Matjes silkė recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 361 kcal

Ingredientai
  

  • 2 silkės Matjes file, jei naudosite paprastą silkę – mažiau
  • 2 burokėlių vidutinio dydžio
  • 1 bulvės labai didelės
  • 1 v. š. grūdėtų garstyčių
  • 0,5 v. š. medaus
  • 0,5 a. š. lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • kmynų pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų maltų, pagal skonį
  • citrinos sulčių šviežiai spaustų, pagal skonį
  • kalendros arba krapų /petražolių, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Bulvę nuplauname šepetėliu ir supjaustome piršto storio riekelėmis, dedame į karščiui atsparų indą su dangčiu.
  • Pašlakstome riebalais ir pabarstome kmynais.
  • Pašauname į +170C laipsnių orkaitę. Kepame kol bulvės gražiai apskrunda, bet neperkepa.
  • Orkaitėje kepame ir neluptus burokėlius. Burokėliai turi likti traškūs. Šį kartą kepėme tiek pat laiko kaip ir bulves – apie 20 minučių.
  • Iškepus vos atvėsiname ir nulupame.
  • Sudedame supjaustytus burokėlius į virtuvinį kombainą su medumi, šviežiai spaustomis citrinos sultimis, garstyčiomis, druska, pipirais ir 'pulse' funkcija susmulkiname į mažus kubelius.
  • Ant iškepusių bulvių klojame susmulkintus burokėlius.
  • Ant viršaus – silkės gabaliukas, o į jos įpjautą 'kišenėlę' įdedame smulkintą kalendrą. Vietoje jos galite dėti krapus, petražoles arba smulkintus svogūnus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 361kcal (18%)Angliavandeniai: 36gBaltymai: 27gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 75mgNatris: 283mgKalis: 1299mg (65%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 217µg (27%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 17µg (680%)Vitaminas C: 32mg (40%)Vitaminas D: 5µg (100%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 109mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 155µg (78%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 99mg (26%)Fosforas: 410mg (59%)Selenas: 48µg (87%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė
3.8 5 votes
Patiko? Įvertinkite!