Mėsos virškinimą pagerina kartu valgomos šviežios daržovės. O jei valgome jautieną, kurioje gausu geležies, daržovės yra būtinos, nes jose esantis vitaminas C ypatingai pagerina geležies pasisavinimą.

Pietums ar vakarienei puikiai tinka kotletai. Atrodo, kad mums įprasti, bet paruošti kitaip. Maltos mėsos be reikalo baidomės, nes ji geriau pasisavinama nei filė. Toks maistas tinka tikrai ne tik vaikams.

Šiuos kotletus gaminame be džiūvėsėlių ar baltos duonos. Vietoje jų naudojame bulvių tarka sutrintas daržoves: kopūstus, morkas ar saliero šaknį. Šioje nuotraukoje matomi jautienos keksiukai gaminti su raudonuoju kopūstu, kurio kitą dalį panaudojome salotoms. Santykis mėsos ir daržovių 1:2 arba 1:1.


Jautienos kotletus kepame ne keptuvėje, o orkaitėje keksiukų formose. Atrodo puikiai, skanu, prie viryklės stovėti nereikia ir riebalų kepimui “sutaupome”. Tinka ir svečiams pavaišinti! 

Kalakutienos keksiukai – kotletai be papildomų riebalų

Sprendimas kepti mėsos keksus vietoje įprastų mėsos kotletų pasirinktas neatsitiktinai. Taip ir lėkštėje puikiai patiekalas atrodo, bet svarbiausia, kad taip išvengiame nereikalingų papildomų riebalų kepimui.
Išbandyti šį receptą


Šalia pateiktos šaltajam sezonui ypatingai tinkamos ropių, kaliaropės ir raudonojo kopūsto salotos.


Skanaus visiems!

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!