Spausdinimo pasirinkimai:

Avinžirniai su garuose virtomis ir keptomis daržovėmis

Kiekis1 porcija

Tinka pietums ir vakarienei. Avinžirniai parą laiko mirkyti vandenyje, užvirti ir virti 5 minutes. Išjungus ugnį, palikti brinkti. Vėliau trumpai kepti ant lydyto sviesto keptuvėje su svogūnais, prieskoniais ir moliūgo gabaliukais. Smidrai, cukinija, paprika virtos garuose. Orkaitėje keptas burokėlis.

Avinžirniai su garuose virtomis ir keptomis daržovėmis

 50 g avinžirniai
 svogūnai
 žalieji šparagai (smidrai)
 cukinija
 paprika
 sviestinio moliūgo
 orkaitėje keptas burokėlis
 prieskoniai: druska, pipirai, persiladas.
1

Avinžirniai parą laiko mirkomi šaltame vandenyje.

2

Vėliau užverdami ir verdami 5 minutes, paliekama brinkti iki kada atvėsta vanduo.

3

Į keptuvę dedame lydyto sviesto, beriame avinžirnius ir pjaustytą svogūną bei moliūgo gabaliukus. Kepame trumpai.

4

Garų puode išverdame daržoves: morkos, cukinijos, smidrų, paprikos. Verdame iki minutės, kad daržovės liktų traškios.

5

Tiekiame su orkaitėje keptais burokėliais.