Avinžirnių kotletai su jogurtiniu padažu, lapiniu kopūstu, pomidoru ir avokadu

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Raminta atsiuntė nuotrauką ir idėja. Ačiū, kad dalinatės.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas25 min.Gaminimas30 min.Iš viso55 min.

Ingredientai:

Avinžirnių kepsneliai:
 80 g avinžirniai
 40 g svogūnas (susmulkintas)
 5 g česnakas (smulkintas)
 0,20 g maltas kuminas
 1 v. š. krapai (švieži, smulkinti)
 1 v. š. petražolės (šviežios, smulkintos)
 0,50 g druska
 0,20 g pipirai
 0,20 g kuminas
 0,20 g kajeno pipirai
 1 v. š. sezamo aliejus
Salotos:
 60 g lapinis kopūstas,
 40 g pomidorai
 30 g avokadas
Jogurto padažas:
 30 g natūralus jogurtas
 1 a. š. krapai
 2 vnt skiltelės česnakas
 1 žiupsnelis druska

Paruošimas:

Avinžirnių kotletų paruošimas:
1

Mirkome avinžirnius 12 val. Po to juos nupilame, perplauname ir užkaičiame. Užvirus paverdame 1- 2 min., išjungiame ir paliekame brinkti.

2

Paruoštus avinžirnius dedame į smulkintuvą, ten pat sudedame: svogūną, česnaką, krapus ir petražoles, pipirus, druską, kuminą, kajeno pipirus ir viską apšlakstome sezamo aliejumi. Viską susmulkiname, bet ne per daug, turi likti rupios konsistencijos.

3

Iš gautos masės formuojame kepsnelius. Kepame 180 laipsniu įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Salotų paruošimas:
4

Nuplikome karštų vandeniu lapinį kopūstą. Susmulkiname į norimo dydžio gabalėlius pomidorą ir avokadą ir viską dedame į lėkštę.

Jogurtinio padažo paruošimas:
5

Visus ingredientus smulkiname, dedame į jogurtą, gerai išmaišome. Paliekame pastovėti 10 -15 min.

Ingredientai

Avinžirnių kepsneliai:
 80 g avinžirniai
 40 g svogūnas (susmulkintas)
 5 g česnakas (smulkintas)
 0,20 g maltas kuminas
 1 v. š. krapai (švieži, smulkinti)
 1 v. š. petražolės (šviežios, smulkintos)
 0,50 g druska
 0,20 g pipirai
 0,20 g kuminas
 0,20 g kajeno pipirai
 1 v. š. sezamo aliejus
Salotos:
 60 g lapinis kopūstas,
 40 g pomidorai
 30 g avokadas
Jogurto padažas:
 30 g natūralus jogurtas
 1 a. š. krapai
 2 vnt skiltelės česnakas
 1 žiupsnelis druska

Gaminimo eiga

Avinžirnių kotletų paruošimas:
1

Mirkome avinžirnius 12 val. Po to juos nupilame, perplauname ir užkaičiame. Užvirus paverdame 1- 2 min., išjungiame ir paliekame brinkti.

2

Paruoštus avinžirnius dedame į smulkintuvą, ten pat sudedame: svogūną, česnaką, krapus ir petražoles, pipirus, druską, kuminą, kajeno pipirus ir viską apšlakstome sezamo aliejumi. Viską susmulkiname, bet ne per daug, turi likti rupios konsistencijos.

3

Iš gautos masės formuojame kepsnelius. Kepame 180 laipsniu įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Salotų paruošimas:
4

Nuplikome karštų vandeniu lapinį kopūstą. Susmulkiname į norimo dydžio gabalėlius pomidorą ir avokadą ir viską dedame į lėkštę.

Jogurtinio padažo paruošimas:
5

Visus ingredientus smulkiname, dedame į jogurtą, gerai išmaišome. Paliekame pastovėti 10 -15 min.

Avinžirnių kotletai su jogurtiniu padažu ir salotomis