Avinžirnių salotos

Receptą įkėlė:DonataSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Kas nemėgsta greitų, paprastų, bet skanių salotų? Jos tinkamos ne tik pietums, vakarienei, bet ir įsidėti į pietų dėžutę, kad darbe valgytumėt ne tik gardžiai, bet ir visi pavydėtų.
Šių salotų variacijos yra begalinės. Kiekvieną kartą galite išgauti skirtingą skonį keisdami produktus. O kas svarbiausia - čia galite dėti daržoves, kurias mėgstate arba tiesiog tuo metu turite šaldytuve.
Labai skanu ir tiesiog paprasta.

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 80 g Avinžirnių
 30 g Vyšninių pomidorų
 30 g Saldžiosios paprikos
 20 g Fetos sūrio
 20 g Juodųjų alyvuogių
 15 g Žalio agurko
 15 g Žalios cukinijos
 15 g Saulėje džiovintų pomidorų
 15 g Mėlynojo svogūno
 10 g Svogūnlaiškių ir porų
 10 g Avokado
 5 g Baziliko lapelių
 0,20 a. š. Maltų juodųjų pipirų ir kanapių sėklų

Paruošimas:

1

Nuo virtų ir brinkintų (tinka ir iš skardinės) avinžirnių nuvalome 'skūreles'. Taip skaniau, bent jau man.

2

Visas daržoves, minimas recepte, supjaustome mažais kubeliais. Sūrį ir alyvuogės taip pat.

3

Viską dedame į dubenėlį, gerai permaišome.

4

Pagardiname pipirais.

5

Paragaujame ar visko užtenka. Fetos sūris sūrokas, todėl papildomos druskos recepte nėra. Aliejaus čia papildomo nepyliau taip pat, nes jo užteko nuo saulėje džiovintų pomidorų bei avokado.

6

Dabar turime du pasirinkimus - arba valgome tiesiai iš dubenėlio, arba gražiai paserviruojame. Pasirinkimas yra Jūsų. Abu variantai galimi, o skonis nuo to nenukentės.

7

Skanaus!

Ingredientai

 80 g Avinžirnių
 30 g Vyšninių pomidorų
 30 g Saldžiosios paprikos
 20 g Fetos sūrio
 20 g Juodųjų alyvuogių
 15 g Žalio agurko
 15 g Žalios cukinijos
 15 g Saulėje džiovintų pomidorų
 15 g Mėlynojo svogūno
 10 g Svogūnlaiškių ir porų
 10 g Avokado
 5 g Baziliko lapelių
 0,20 a. š. Maltų juodųjų pipirų ir kanapių sėklų

Gaminimo eiga

1

Nuo virtų ir brinkintų (tinka ir iš skardinės) avinžirnių nuvalome 'skūreles'. Taip skaniau, bent jau man.

2

Visas daržoves, minimas recepte, supjaustome mažais kubeliais. Sūrį ir alyvuogės taip pat.

3

Viską dedame į dubenėlį, gerai permaišome.

4

Pagardiname pipirais.

5

Paragaujame ar visko užtenka. Fetos sūris sūrokas, todėl papildomos druskos recepte nėra. Aliejaus čia papildomo nepyliau taip pat, nes jo užteko nuo saulėje džiovintų pomidorų bei avokado.

6

Dabar turime du pasirinkimus - arba valgome tiesiai iš dubenėlio, arba gražiai paserviruojame. Pasirinkimas yra Jūsų. Abu variantai galimi, o skonis nuo to nenukentės.

7

Skanaus!

Avinžirnių salotos su daržovėmis