Avinžirnių traškučiai savaitgalio užkandžiams ar pavakariams

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Avinžirniai savyje turi ir baltymų, ir angliavandenių. Teikia puikų sotumo jausmą ir tuo pačiu energijos. Avinžirnių traškučiai puikiai pakeis riešutus pavakariams, tiks kelionės užkandžiui, ar svečiams pavaišinti.
Išorė traški, o vidus - minkštas.

Foto: Giedrė Renevė

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 avinžiriai
 lydytas sviestas ar kiti augaliniai riebalai
 Prieskoniai: druska, pipirai, kmynai, česnakas, rūkytos paprikos prieskoniai. Jei norisi aštriau galite pabarstyti papildomai kajeno ar čili pipirais.

Paruošimas:

1

Mirkytus avinžirnius išverdame, nesūdome.

2

Dubenėlyje sumaišome avinžirnius su lydytu sviestu arba kitais augaliniais riebalais, kad kepami jie nedžiūtų ir dailiai apskrustų.

3

Paberiame paruoštus avinžirnius ant skardos su kepimo popieriumi ar keraminiame inde. Pabarstome druska, pipirais, kmynais, česnaku, rūkytos paprikos prieskoniais.

4

Pašauname į orkaitę, kad apskrustų apie 15-20 minučių +200C temperatūroje.

5

Atvėsiname ir pateikiame. Skanaus!

Kategorija:Gaminimo būdas:, Dieta, Produktai:,

Ingredientai

 avinžiriai
 lydytas sviestas ar kiti augaliniai riebalai
 Prieskoniai: druska, pipirai, kmynai, česnakas, rūkytos paprikos prieskoniai. Jei norisi aštriau galite pabarstyti papildomai kajeno ar čili pipirais.

Gaminimo eiga

1

Mirkytus avinžirnius išverdame, nesūdome.

2

Dubenėlyje sumaišome avinžirnius su lydytu sviestu arba kitais augaliniais riebalais, kad kepami jie nedžiūtų ir dailiai apskrustų.

3

Paberiame paruoštus avinžirnius ant skardos su kepimo popieriumi ar keraminiame inde. Pabarstome druska, pipirais, kmynais, česnaku, rūkytos paprikos prieskoniais.

4

Pašauname į orkaitę, kad apskrustų apie 15-20 minučių +200C temperatūroje.

5

Atvėsiname ir pateikiame. Skanaus!

Avinžirnių traškučiai savaitgalio užkandžiams