Avinžirniai savyje turi ir baltymų, ir angliavandenių. Teikia puikų sotumo jausmą ir tuo pačiu energijos. Avinžirnių traškučiai puikiai pakeis riešutus pavakariams, tiks kelionės užkandžiui, ar svečiams pavaišinti. Išorė traški, o vidus – minkštas.
Traškūs avinžirniai savaitgalio užkandžiams
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- avinžirnių
- lydyto sviesto lydyto arba kitų augalinių riebalų
- česnako pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- kmynų pagal skonį
- rūkytos paprikos miltelių pagal skonį
Paruošimas
- Mirkytus avinžirnius išverdame, nesūdome.
- Dubenėlyje sumaišome avinžirnius su lydytu sviestu arba kitais augaliniais riebalais, kad kepami jie nedžiūtų ir dailiai apskrustų.
- Paberiame paruoštus avinžirnius ant skardos su kepimo popieriumi ar keraminiame inde.
- Pabarstome druska, pipirais, kmynais, česnaku, rūkytos paprikos prieskoniais.
- Pašauname į orkaitę, kad apskrustų apie 15-20 minučių +200C temperatūroje.
- Atvėsiname ir pateikiame. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 178kcal (9%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 8gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 11mgNatris: 82mgKalis: 239mg (12%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 617µg (77%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 40mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 141µg (71%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 39mg (10%)Fosforas: 138mg (20%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė