Avinžirnių užtepėlė (Hummus) su saulėje džiovintais pomidorais

Receptą įkėlė:Vaida Kurpienė
Įvertinkite:

Skanaus linki recepto autorė – Dalia S.

Išeiga:1 gaminimui

Ingredientai:

 2 saujos mirkytų avinžirnių (mirkyti ne mažiau 24 valandų)
 3 skiltelės česnako
 5 džiovinti pomidorai
 1 sauja mirkytų anakardžio riešutų
 1 v. š. sezamo sėklų
 1 v. š. aliejaus
 1 sauja petražolių
 Druska (pagal skonį)
 Malti pipirai (pagal skonį)

Paruošimas:

1

Išverdame avinžirnius.

2

Į smulkintuvą dedame avinžirnius – susmulkiname, toliau dedame česnaką – vėl pasmulkiname.

3

Tokiu pačiu principu dedame pomidorus, sezamo sėklas, anakardžio riešutus ir viską smulkiname. Paskutines dedame petražoles.

4

Jeigu masė per tiršta, galima įpilti vandens, kuriame virė avinžirniai.

5

Pagardiname su druska ir maltais pipirais.

6

Valgome su agurko ar cukinijos riekelėmis.

Ingredientai

 2 saujos mirkytų avinžirnių (mirkyti ne mažiau 24 valandų)
 3 skiltelės česnako
 5 džiovinti pomidorai
 1 sauja mirkytų anakardžio riešutų
 1 v. š. sezamo sėklų
 1 v. š. aliejaus
 1 sauja petražolių
 Druska (pagal skonį)
 Malti pipirai (pagal skonį)

Gaminimo eiga

1

Išverdame avinžirnius.

2

Į smulkintuvą dedame avinžirnius – susmulkiname, toliau dedame česnaką – vėl pasmulkiname.

3

Tokiu pačiu principu dedame pomidorus, sezamo sėklas, anakardžio riešutus ir viską smulkiname. Paskutines dedame petražoles.

4

Jeigu masė per tiršta, galima įpilti vandens, kuriame virė avinžirniai.

5

Pagardiname su druska ir maltais pipirais.

6

Valgome su agurko ar cukinijos riekelėmis.

Avinžirnių užtepėlė (Hummus) su saulėje džiovintais pomidorais