Avižinė košė pagardinta sviestu (avižų grūdų)

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Nuotrauką atsiuntė Natalija Masevičienė, ačiū. Ji šią košę valgė su pomidorais, kas ir matosi nuotraukoje, o šiai košei galima pasirinkti įvairius priedus. Kokius mėgstate Jūs, pasidalinkite komentaruose.

Išeiga:1 gaminimui

Ingredientai:

 65 g smulkintos avižos
 5 g sviestas
 0,50 g druska

Paruošimas:

1

Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Verdame 2-3 minutes, tada grūdus paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą avižinę košę pagardiname sviestu ir išmaišome. Skanaus!

Kategorija:, Gaminimo būdas:Dieta, Produktai:

Ingredientai

 65 g smulkintos avižos
 5 g sviestas
 0,50 g druska

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Verdame 2-3 minutes, tada grūdus paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą avižinę košę pagardiname sviestu ir išmaišome. Skanaus!

Avižinė košė pagardinta sviestu (avižų grūdų)