Avižinė košė su avokadu, mielių dribsniais ir citrinpipiriais

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Giedrė Renevė rašo, kad tai puiki ryto pradžia ir jai labai patinka toks derinys.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas25 min.Iš viso35 min.

Ingredientai:

 65 g avižos (avižų grūdai)
 30 g avokadas
 30 g pomidorai
 0,50 a. š. mielių dribsniai
 2 žiupsneliai citrinpipiriai

Paruošimas:

1

Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Į paruoštas avižų kruopas dedame smulkintą avokadą, supjaustytą pomidorą, barstome mielių dribsniais ir citrinpipiriais. Skanaus.

Ingredientai

 65 g avižos (avižų grūdai)
 30 g avokadas
 30 g pomidorai
 0,50 a. š. mielių dribsniai
 2 žiupsneliai citrinpipiriai

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Į paruoštas avižų kruopas dedame smulkintą avokadą, supjaustytą pomidorą, barstome mielių dribsniais ir citrinpipiriais. Skanaus.

Avižinė košė su avokadu, mielių dribsniais ir citrinpipiriais