Avižinė košė (avižų grūdų) su brokoliu, svogūnų laiškais ir pomidorais

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Labai greitai paruošiama ir skani košė, rašo nuotraukos autorė Raminta.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas20 min.Iš viso30 min.

Ingredientai:

 65 g avižos (avižų grūdai)
 50 g brokolio
 50 g vyšninių pomidorų
 20 g svogūnų laiškų

Paruošimas:

1

Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Keptuvėje šiek tiek apkepiname brokolį ir supjaustytus svogūnų laiškus.

5

Į paruoštas avižų kruopas dedame apkepintą brokolį su svogūnu, supjaustome vyšninius pomidorus, barstome mėgiamais prieskoniais ir skanaujame. Skanaus.

Ingredientai

 65 g avižos (avižų grūdai)
 50 g brokolio
 50 g vyšninių pomidorų
 20 g svogūnų laiškų

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Keptuvėje šiek tiek apkepiname brokolį ir supjaustytus svogūnų laiškus.

5

Į paruoštas avižų kruopas dedame apkepintą brokolį su svogūnu, supjaustome vyšninius pomidorus, barstome mėgiamais prieskoniais ir skanaujame. Skanaus.

Avižinė košė su brokoliu, svogūnų laiškais ir pomidorais