Avižinė košė su ciberžole (avižų grūdų)

Receptą įkėlė:IrvydaSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Puikių pusryčių pasirinkimas.

Foto - Natalija Masevičienė

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 100 g Avižų kruopos
 15 g Ciberžolė
 1 g Druska

Paruošimas:

1

Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą avižinę košę pagardiname ciberžole ir išmaišome.

5

Galima dar paskaninti skiltele pomidoro ar smulkintais saulėgrąžų daigais.

6

Skanaus!

Maistinė vertė

Kiekis porcijoje
Kalorijos 444

Kategorija:, Gaminimo būdas:Produktai:

Ingredientai

 100 g Avižų kruopos
 15 g Ciberžolė
 1 g Druska

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą avižinę košę pagardiname ciberžole ir išmaišome.

5

Galima dar paskaninti skiltele pomidoro ar smulkintais saulėgrąžų daigais.

6

Skanaus!

Avižinė košė su ciberžole (avižų grūdų)