Sotus ir skanus pusryčių pasirinkimas. Ši košė laukia kol ją išbandysite ;)
Avižinė košė su cinamonu (avižų grūdų)
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g avižų
- 1.5 g cinamono
- 1 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą avižinę košę pagardiname cinamonu ir išmaišome. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 383kcal (19%)Angliavandeniai: 69gBaltymai: 13gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 394mgKalis: 362mg (18%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 67mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 32µg (16%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 4mg (200%)Magnis: 138mg (37%)Fosforas: 410mg (59%)Selenas: 29µg (53%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Violeta Kudarauskaitė Žurauskienė