Avižinė košė su feta sūriu (avižų grūdų)

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Jolanta Kardelytė, kuri išbandė šį receptą ir atsiuntė nuotrauką rašo, kad labai mėgsta taip paruoštą košę. O Jūs? Pasidalinkite pastebėjimais komentaruose.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas25 min.Iš viso35 min.

Ingredientai:

 65 g smulkintos avižos
 20 g feta sūris
 0,50 g druskos

Paruošimas:

1

Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Verdame 2-3 minutes, tada grūdus paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą avižinę košę pagardiname feta sūriu ir išmaišome. Skanaus!

Ingredientai

 65 g smulkintos avižos
 20 g feta sūris
 0,50 g druskos

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Verdame 2-3 minutes, tada grūdus paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą avižinę košę pagardiname feta sūriu ir išmaišome. Skanaus!

Avižinė košė su feta sūriu (avižų grūdų)