Avižinė košė su grietine (avižų grūdų)

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Greitai paruošiama, skani ir soti košė, rašo Kristina Valaitienė, kuri atsiuntė nuotrauką šiam patiekalui. Ačiū, kad dalinatės.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas5 min.Gaminimas20 min.Iš viso25 min.

Ingredientai:

 65 g smulkintos avižos
 10 g grietinė
 0,50 g druskos

Paruošimas:

1

Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Verdame 2-3 minutes, tada grūdus paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą avižinę košę pagardiname grietine ir išmaišome. Skanaus!

Kategorija:, Gaminimo būdas:DietaProduktai:

Ingredientai

 65 g smulkintos avižos
 10 g grietinė
 0,50 g druskos

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Verdame 2-3 minutes, tada grūdus paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą avižinę košę pagardiname grietine ir išmaišome. Skanaus!

Avižinė košė su grietine (avižų grūdų)