Avižinė košė su riešutų sviestu

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Riešutų sviesą rinkitės be jokių priedų, sudėtyje turi būti tik nekepinti žemės riešutai.
Receptas ir nuotrauka - Facebook grupės dalyvės Kristina Valaitienė.

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 60 g avižų
 18 g žemės riešutų sviesto
 0,50 g druskos

Paruošimas:

1

Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Verdame 2-3 minutes, tada grūdus paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą avižinę košę pagardiname žemės riešutų sviestu ir išmaišome.

Maistinė vertė

Porcijos 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 327
% Paros norma *
Riebalai 3.9g6%
Angliavandeniai 41.2g14%
Baltymai 8g16%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Kategorija:, Gaminimo būdas:Dieta, , , Produktai:

Ingredientai

 60 g avižų
 18 g žemės riešutų sviesto
 0,50 g druskos

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Verdame 2-3 minutes, tada grūdus paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą avižinę košę pagardiname žemės riešutų sviestu ir išmaišome.

Avižinė košė su riešutų sviestu